Начало Други Върхови класирания в ранглистата за джудистите ни след Париж

Върхови класирания в ранглистата за джудистите ни след Париж

Върхови класирания в ранглистата за джудистите ни след Париж
0

Ако продължат в същия дух, джудистите ни могат да вземат повече квоти за Токио

Нови върхови класирания в световната и олимпийска ранглисти записаха част от джудистите ни, след представянето им на турнира от сериите „Гранд шлем“, провел се в Париж, в края на миналата седмица.

Божидар Темелков

Божидар Темелков продължи да крачи уверено нагоре в класацията при 66-килограмовите. В Париж, той стигна до топ 16, което му позволи да качи 7 позиции като от днес, Темелков е вече под номер 54 в света. В олимпийската ранглиста, той е под номер 50.

Марк Христов

Страхотно се представиха дебютантите в турнира при 73-килограмовите – Марк Христов и Явор Михайлов. Христов продължи да повишава резултатите си като в едва третото си участие на турнир от сериите „Гранд шлем“, стигна до топ 16, с което получи и 160 точки. Те го изкачиха на рекордната за него 110-а позиция в световната ранглиста. 22-годишният Михайлов пък направи страхотна първа крачка на турнир от това ниво, записвайки успех  в първи кръг. Това му помогна да се изкачи с 200 позиции до 201 място в света при 73-килограмовите. В олимпийската Христов е на 93 място , а Михайлов 171 място.

Янислав Герчев се представи страхотно при 60-килограмовите, достигайки също до място в топ 16 на категорията, което му позволи да се изкачи до 29-а позиция в света. Това го поставя в позиция за олимпийска квота. В същата категория Борислав Янаков, който не успя да вземе победа в Париж, се изкачи до 251 място. Шанс за олимпийска квота в тази категория има и Валентин Алипиев (не участва в надпреварата във Франция). Той е под номер 48.

Ивелина Илиева

Най-добрата ни джудистка – Ивелина Илиева също се представи на ниво, но тя не прогресира в ранглистата. Илиева е почти сигурна участничка на Игрите в Токио. Тя е 21-а в света при 57-килограмовите, а в олимпийската ранглиста е под номер 18.

Ивайло Иванов, който се най-големи шансове от нашите за олимпийска квота, се представи под очакванията и така не успя да добави точки за ранглистата при 81-килограмовите. Той е на 12-о място в света.

Представителят ни при 100-килограмовите – Даниел Дичев също не успя да запише успех във Франция. Той загуби 2 позиции и вече е под номер 44, а в олимпийската е с 5 места по-напред.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".