Начало Други Рекордни класирания за Темелков и Христов след Дюселдорф

Рекордни класирания за Темелков и Христов след Дюселдорф

Рекордни класирания за Темелков и Христов след Дюселдорф
0

Двамата се доближават още повече до олимпийски квоти в своите категории

Божидар Темелков

Божидар Темелков се представи най-успешно сред родните джудисти, взели участие на силния турнир от сериите „Гранд шлем“, провел се  в Дюселдорф, Германия. Представителят ни в категория до 66 кг. записа рекорд, класирайки се за първи път на 5 място в турнир от толкова висок ранг. Това му донесе 360 точки за световната и олимпийска ранглисти, което му позволи да скочи с цели 10 позиции и в двете класации при 66-килограмовите. В световната ранглиста Темелков е вече номер 44, като прави най-голям скок от всички в топ 50. В класацията, която определя квотите за Олимпийските игри в Токио, 21-годишният ни талант също прави скок с 10 места и вече е номер 40. Темелков е на точно 350 точки от последния, който взима квота по право, а не континентална такава, за момента в неговата категория.

Марк Христов

Марк Христов записа две победи в категория до 73 кг., което му донесе нови 120 точки. 19-годишният ни талант направи и най-големия скок в световната ранглиста в топ 100 на своята категория. Той премина с 21 места като от тази седмица Христов е под номер 89. В олимпийската той е вече 80, изкачвайки се с 13 места.

Ивайло Иванов

Ивайло Иванов също се изкачва в класацията в своята категория – до 81 кг. Най-добрият български джудист вече е 11, което е прогрес с 1 позиция спрямо предходното класиране. Той има почти сигурна квота за Игрите в Токио, като се намира на 17 позиция в олимпийската ранглиста.

Янислав Герчев е номер 30 при най-леките – до 60 кг., което за момента му отрежда място и за Олимпийските игри. Валентин Алипиев е 49 в същата класация.

При 100-килограмовите Даниел Дичев за момента е на 39 позиция.

Ивелина Илиева също е почти сигурна участничка на най-големия спортен форум. Тя се намира на 17 място в категория до 57 кг. при жените, а в олимпийската е 19-а.

За Игрите в Токио 2020 се взимат класирания в турнири до 30 май.