Начало ММА Вейли Жан запази пояса след здрава битка с Йенджейчик (ВИДЕО)

Вейли Жан запази пояса след здрава битка с Йенджейчик (ВИДЕО)

Вейли Жан запази пояса след здрава битка с Йенджейчик (ВИДЕО)
0

Китайката Вейли Жан направи първа успешна защита на титлата си в категория „сламка“, надделявайки над претендентката Йоана Йенджейчик.

В главният подгряващ мач от UFC 248, двете сътвориха истинско шоу, което от мнозина бе определено като „най-великият мач в историята на женския ММА“. Азиатката стигна до победата след неединодушно съдийско решение (48-47, 48-47 и 47-48) в нейна полза.

30-годишната китайка и 32-годишната полякиня се почнаха още от началото и не пуснаха крака от газта до самия край на двубоя.

И двете дами показаха много силна игра в стойка и чудесни боксови комбинации. Йенджейчик стартира с редица лоу кикове. Размените буквално летяха една след друга, като нито една от двете участнички не даваше задна. Жан, която изкара може би най-тежкия си подготвителен лагер, показа шампионска издръжливост и заслужава само и единствено адмирации.

Бившата шампионка също остави зрителите без дъх. Йоана не спря да атакува и въпреки че получи ужасяващ хематон на челото, продължи да се бие с всички сили и да търси пролуката в защитата на шампионката.

Интересен бе фактът, че в третия рунд Йенджейчик смени гарда и това видимо обърка Жан, но в следващата част азиатката направи нужните корекции и започна да бяга от дясната ръка на муай тай специалистката.

Най-сериозните попадения за Жан дойдоха във втория и четвъртия рунд, когато след точни удари в главата на Йоана, краката на полякинята омекнаха за момент.

Заключителната част отиде на сметката на шампионката, която демонстрира по-добро кардио и нанесе повече щета на съперничката си.