Начало ММА Адесаня запази титлата в мач без много екшън

Адесаня запази титлата в мач без много екшън

Адесаня запази титлата в мач без много екшън
0

Израел Адесаня направи първа успешна защита на титлата си в средна дивизия, побеждавайки Йоел Ромеро в главното събитие на UFC 248.

Срещата премина далеч под очакванията за бойно шоу, като и двамата бойци бяха прекалено пасивни за уменията, които са показвали преди. Новозеландецът спечели изиграването на пълните 5 рунда, като съдиите край Октагона отсъдиха 48-47, 48-47 и 49-46 за по-младият боец.

НА ЖИВО: Израел Адесаня – Йоел Ромеро (Рунд по рунд)

Адесаня и Ромеро бяха подканени на няколко пъти от реферът Дан Миральота да направят каквото и да е, но всичко най-интересно се случваше буквално през минути.

Бойците държаха сериозна дистанция един от друг през всичките 5 рунда, като Адесаня разчиташе предимно на ритници във водещия десен крак на Ромеро. Кубинецът пък на няколко пъти намери с ляв „овърхенд“ главата на Адесаня, който видимо не се чувстваше комфортно в клетката.

Пасивността и на двамата на няколко пъти накара публиката да покаже незадоволство, но в крайна сметка нищо не се промени с течение на времето. Шампионът и претендентът явно бяха прекалено респектирани и от това загубиха всички.

30-годишният шампион продължава да няма загуба в професионалната си ММА кариера. Йоел Ромеро пък записа трета поредна загуба чрез съдийско решение.