Начало ММА НА ЖИВО: Израел Адесаня – Йоел Ромеро (Рунд по рунд)

НА ЖИВО: Израел Адесаня – Йоел Ромеро (Рунд по рунд)

НА ЖИВО: Израел Адесаня – Йоел Ромеро (Рунд по рунд)
0

Всеки момент в Октагона ще стъпят главните участници на UFC 248.

В последната среща за вечерта шампионът на UFC в средна категория Израел Адесаня ще защитава за пръв път пояса си си срещу Йоел Ромеро.

Това е третата шампионска среща за кубинецът, който обаче в последните си два опита не успя да влезе в категория.

По-младият Адесаня не познава вкусът на поражението в профи кариерата си. Битката ще е с продължителност 5 рунда, а вие може да следите мача рунд по рунд с нас.

Рунд 1

Двамата докоснаха ръце и двубоят започна. Те са далеч един от друг в началните секунди на двубоя. Двамата са буквално на метър разстояние, като кубинецът почти не мърда. Бойците не предприемат никакво нападение, наблюдавайки отблизо своя съперник и навиците си. Реферът Дан Миральота подкани Адесаня и Ромеро да се сбият, а отговорът на бойците бе по един лек лоу кик. Адесаня пробва хай кик в главата на претендента, но той го контрира с чудесен ляв „овърхенд“ в главата. 5 минути залъгващи движения и не повече от 5 пласирани удара общо.

Рунд 2

Шампионът стартира с фронт кик, но отново бе засрещнат с мощен ляв „овърхенд“ при първия си опит да дойде по-близо до Ромеро. Йоел продължава да е по-пасивният боец, който до момента поема киковете на Адесаня без никакъв проблем. Поредното влизане близо до Ромеро можеше да се окаже пагубно за новозеландеца. Ромеро нанесе бързи няколко удара и понечи да се качва върху гърба на шампиона, но Израел успя да избяга и да се отскубне. Малко по-бурни освирквания се чуват от феновете, които до този момент не виждат почти никакъв екшън.

Рунд 3

Ромеро изненада и тръгва напред, но бе засрещнат с фронт кик в стомаха. Адесаня пробва хай кик, но кубинецът показа чудесна защита и ритникът увисна. Отново сериозна дистанция и по един къс лоу кик. Йоел понечи да направи една от редките си атаки, но прекалено голямото разстояние между двамата помогна на Адесаня, който просто се отмести. Ромеро държи висок гард и не позволява да бъде изненадан от непрестанното движение на съперника си. Отново по-шумни освирквания за финал на третия рунд.

Рунд 4

Дан Миральота помоли двамата да помогнат на съдиите, които трудно биха могли да оценят каквото и да е до този момент. Шампионът се стреми да държи по-къса дистанция, пробвайки да пусне десен прав и фронт кик. Отново пасивност от страна и на двамата. Адесаня бръкна в окото на Ромеро в стил „Джон Джоунс“. Срещата бе прекратена за малко, за да бъде оказана лекарска помощ на Ромеро. Йоел моментално се втурна напред към краката на съперника си, но Адесаня показа отново бърз ум и избяга от опита за „тейкдаун“. Добър лоу кик в предния крак на Ромеро за край на предпоследната част. Кубинецът отговори с пореден „овърхенд“ в главата на шампиона.

Рунд 5

Дан Миральота отново подкани бойците да се сбият в заключителната част. Ромеро пръв го послуша и вкара десен прав в главата на шампиона. Кубинецът има проблеми с десния крак, който пое силните лоу кикове на Адесаня. Първият клинч дойде в средата на петия рунд. Претендентът направи нов опит за „тейкдаун“, но Израел отново го блокира бързо-бързо. Адесаня бе на път да загуби равновесие при отстъплението си от близкия бой. В крайна сметка нямаше последици за шампиона. Няколко добри леви удара в главата на Адесаня, последните 5 секунди предложиха повече за гледане отколкото последните 24:55 минути.

Резултат: 48-47, 48-47 и 49-46 за Израел Адесаня!