Начало ММА Адесаня нокаутира вируса: Имал съм малария осем пъти!

Адесаня нокаутира вируса: Имал съм малария осем пъти!

Адесаня нокаутира вируса: Имал съм малария осем пъти!
0

Малко неща притесняват Израел Адесаня в навечерието на UFC 248. Шампионът в средна категория не вижда как нашумелия коронавирус би го заплашил и дори обвини медиите в раздуване на проблема.

Самият той призна, че е бил болен осем пъти от малария и няма как това да го трогне.

„Колко човека умряха от коронавирус до момента? А колко боледуват тежко дори от обичайна настинка?“, Адесаня попита журналистите в деня за открити тренировки.

„Шуми се твърде много около този вирус. Не си слагам маска на летището… Боледувал съм от малария осем пъти! Генетиката ми е различна, но аз съм човек като всички останали. Не ме разбирайте погрешно. Не виждам как това ще ме повали.“

UFC 248 е първата голяма бойна галавечер, която Адесаня оглавява в САЩ (Лас Вегас).

„Искам да видя цифрите. Интересно ми е какво внимание ще ни отделят феновете тук, бойната карта е много силна. Бих променил някои от мачовете, ако имах тази възможност, но все пак е много силна карта. Хората в Нигерия стоят до 4 часа през нощта да ме гледат, искам да ги зарадвам“, допълни шампионът.

В гвоздея на вечерта Адесаня ще се опита да защити пояса срещу страховития Йоел Ромеро. Очаква се битката да бъде много успорвана и без изявен фаворит.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.