Начало Бокс 48-годишният Шенън Бригс планира завръщане в бокса

48-годишният Шенън Бригс планира завръщане в бокса

48-годишният Шенън Бригс планира завръщане в бокса
0

Той не е боксирал от 21 май 2016 година

Шенън Бригс, който е бивш световен шампион по бокс в „тежка“ категория, планира да се завърне на ринга след почти четиригодишно отсъствие. Той възнамерява да проведе боксов мач в края на април. Екипа на Бригс също преговаря с организацията за бой с голи ръце Bare Knuckle Fighting Championship за двубой срещу бившия шампион на UFC в „тежка“ категория Рико Родригес в края на май, предаде fight-bg.com.

„Очаквам с нетърпение да се бия с Рико или с когото изправят срещу мен. Ако могат да го организират, с нетърпение очаквам да го нокаутирам. Той беше голям шампион в UFC. От това, което чух, той е приличен боец. Но говори прекалено много. Чух някои неща, които каза за мен. Ако е вярно, знаете ли какво? Хайде, шампионе. Нека да го направим“ , заяви уверено ветерана.

48-годишният Бригс има баланс от 60 победи, 53 от които с нокаут, 1 равенство и 6 загуби в своята професионална боксова кариера. Той не се боксирал от май 2016 г., когато нокаутира в първия рунд Емилио Зарате. Бригс трябваше да се изправи срещу Фрес Окендо за една от второстепенните титли на WBA в тежка категория през юни 2017 г., но даде положителна допинг-проба заради което битката им беше отменена и той беше наказан за шест месеца.

„Определено ще се боксирам в края на април, а после в Bare Knuckle в края на май. Ще изтръскам малко ръжда от ръкавиците си, а след това ще ги сваля. Но винаги ще бъда боксьор. Целта ми е да счупя рекорда на Джордж Форман. Аз бях последният му съперник през ноември 1997 г. и бих искал да стана най-старият шампион в тежка категория в историята на бокса и единственият, който го правил в три различни десетилетия“, завърши Бригс.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.