Начало Бокс 48-годишният Шенън Бригс планира завръщане в бокса

48-годишният Шенън Бригс планира завръщане в бокса

48-годишният Шенън Бригс планира завръщане в бокса
0

Той не е боксирал от 21 май 2016 година

Шенън Бригс, който е бивш световен шампион по бокс в „тежка“ категория, планира да се завърне на ринга след почти четиригодишно отсъствие. Той възнамерява да проведе боксов мач в края на април. Екипа на Бригс също преговаря с организацията за бой с голи ръце Bare Knuckle Fighting Championship за двубой срещу бившия шампион на UFC в „тежка“ категория Рико Родригес в края на май, предаде fight-bg.com.

„Очаквам с нетърпение да се бия с Рико или с когото изправят срещу мен. Ако могат да го организират, с нетърпение очаквам да го нокаутирам. Той беше голям шампион в UFC. От това, което чух, той е приличен боец. Но говори прекалено много. Чух някои неща, които каза за мен. Ако е вярно, знаете ли какво? Хайде, шампионе. Нека да го направим“ , заяви уверено ветерана.

48-годишният Бригс има баланс от 60 победи, 53 от които с нокаут, 1 равенство и 6 загуби в своята професионална боксова кариера. Той не се боксирал от май 2016 г., когато нокаутира в първия рунд Емилио Зарате. Бригс трябваше да се изправи срещу Фрес Окендо за една от второстепенните титли на WBA в тежка категория през юни 2017 г., но даде положителна допинг-проба заради което битката им беше отменена и той беше наказан за шест месеца.

„Определено ще се боксирам в края на април, а после в Bare Knuckle в края на май. Ще изтръскам малко ръжда от ръкавиците си, а след това ще ги сваля. Но винаги ще бъда боксьор. Целта ми е да счупя рекорда на Джордж Форман. Аз бях последният му съперник през ноември 1997 г. и бих искал да стана най-старият шампион в тежка категория в историята на бокса и единственият, който го правил в три различни десетилетия“, завърши Бригс.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".