Начало ММА UFC отстранява своя състезателка поради употреба на тестостерон

UFC отстранява своя състезателка поради употреба на тестостерон

UFC отстранява своя състезателка поради употреба на тестостерон
0

Антидопинговата комисия за бойни спортове (CSAD) отстрани „руската Ронда“ Ирина Алексеева за 12 месеца заради повишени нива на тестостерон.

Положителната проба от допинг теста е взета преди повече от една година, на 21 юни 2023 г., докато USADA все още е контролирала допинг тестовете.

От UFC заявиха в петък, че USADA не е наказала Алексиева за провала повече от четири месеца след вземането на пробата. В крайна сметка Алексиева е била уведомена на 31 октомври, но не и преди да се състезава срещу Мелиса Мълинс на 14 октомври. Алексиева загуби двубоя с единодушно решение.

„Въпреки че CSAD не е бил независим администратор на UFC ADP през гореописания период от време, CSAD признава важността на своевременното докладване на резултатите от пробите, събрани в месеците и седмиците преди събитието на UFC, ПРЕДИ то да се състои“, заяви организацията в петък. „CSAD също така признава, че положителните резултати, докладвани повече от 4 месеца след събирането на пробата, и когато на спортиста е разрешено да се състезава в двубой на UFC междувременно, са неприемливи.“