Начало ММА Джейк Шийлдс с изненада от кухнята: Ник Диаз изглежда все по-добре, може би ще го видим през 2023-а

Джейк Шийлдс с изненада от кухнята: Ник Диаз изглежда все по-добре, може би ще го видим през 2023-а

Джейк Шийлдс с изненада от кухнята: Ник Диаз изглежда все по-добре, може би ще го видим през 2023-а
0

Ник Диаз направи дългоочаквано завръщане в ММА през септември 2021-а след дълъг период на забрана да се състезава. Той загуби в третия рунд с технически нокаут от Роби Уолър и мнозина се запитаха дали най-добрите представяния на Ник не са останали в миналото, когато беше сериозен фактор в полусредната категория на смесените бойни изкуства. В скорошен коментар неговият съотборник и UFC ветеран Джейк Шийлдс намекна, че Диаз може би ще се завърне през идната 2023-а година.

„Така мисля. Изглежда доста по-добре, тренира отново. Мисля, че ще видим отново Ник да се върне. Доста по-добре е от битката с Роби“, коментира Шийлдс.

Диаз е със статистика 26 победи и 10 загуби и не се състезаваше цели шест години заради употреба на марихуана. Загубата от Роби изглеждаше изключително странно, след като Ник беше на земята и отказа да се изправи и да продължи. Треньорът на Диаз Цезар Грейси заяви, че 39-годишният ветеран е бил с проблем на дисковете в областта на врата, но е бил длъжен да приеме битката с Уолър поради финансови съображения. Отделно, Ник е имал изтръпване на ръцете и не е могъл да тренира пълноценно, но в краъна сметка е влязъл в мача на своя отговорност.

„Той си направи операция, на която му бяха поставени титаниеви дискове на врата и оттогава се чувства чудесно“, коментира още Грейси.

На този фон братът на Ник – Нейт реши да не подновява контракта си с UFC и прекрати договора си. В момента е свободен агент и всички спекулират с бъдещето му. Той получи предложение за боксов двубой от набиращия популярност влогър-боксьор Джейк Пол, а шефът на BKFC (веригата за битки с голи ръце) заяви, че иска да го привлече в организацията срещу много добри финансови условия.