Начало Борба Олимпийският шампион по борба Дейвид Тейлър, коментира отсъствието на руснаците в Париж

Олимпийският шампион по борба Дейвид Тейлър, коментира отсъствието на руснаците в Париж

Олимпийският шампион по борба Дейвид Тейлър, коментира отсъствието на руснаците в Париж
0

Борбата вече е в ход на Олимпийските игри през 2024 г., но няколко златни медалисти от Игрите през 2020 г. нямат право да се състезават, след като бяха обявени за неправоспособни от Международния олимпийски комитет (МОК).

На Русия и Беларус беше забранено да се състезават на Олимпийските игри след руската инвазия в Украйна през 2022 г. Някои спортисти получиха статут на индивидуални неутрални спортисти, което им позволи да се състезават на Олимпийските игри през 2024 г., но много от водещите имена от Русия не са в Париж.

„Жалко е за тези момчета, че нямат шанс да се борят„, казва Тейлър пред MMA Fighting. „За Кайл Снайдър е жалко, че няма да има възможност да се бори отново със Садулаев. За Кайл Дейк няма да има шанс да се бори отново със Сидаков. Мисля, че това е тежко, но това е просто атлетика. Можеш да се контузиш. Можеш да си изкълчиш глезена, каквото и да е.“

Снайдър и Садулаев са в епично съперничество, което датира от няколко години, след като през 2017 г. американецът победи „Руския танк“, за да спечели световното първенство. Садулаев получи своя реванш през 2018 г., а след това отново на Олимпийските игри през 2020 г., побеждавайки Снайдър в мача за златния медал с резултат 6:3.

Голяма част от топ състезателите в Русия се пренесе в други страни“, казва Тейлър. „Така че не е като да се бориш само с един руснак. Навремето беше Съветският съюз, бореше се с един руснак, той представляваше всички руски страни. Оттогава насам тези момчета, може да живеят в Дагестан като Тажудинов или където и да е, може да живеят или тренират там, но те представляват всички тези други държави. Те са правили това наистина през цялата ми състезателна кариера.“

Тази година повече от всякога тези, които бяха втори или трети, или имаха голяма дълбочина в Русия, напуснаха и се борят за Бахрейн, Азербайджан или Узбекистан, борят се за Франция, Италия, Гърция. Отиват и намират други места, на които искат да се борят. Много от тези категории така или иначе са съставени от шест или осем руснаци. Така че може би един от тях няма да е там, но все пак ще се бориш с много други добри.

Тейлър отбеляза, че наскоро е имало една категория, в което е имало повече руснаци, отколкото във всяка друга държава, взети заедно.

Мисля, че при 74 кг по едно време имаше около 10 руснаци в тази категория„, разкри Тейлър. „Шестнадесет момчета, 10 руснаци.