Начало ММА „Ще му смачкам лицето“: Екзекуторът на Джейк Пол го приканва за ММА мач

„Ще му смачкам лицето“: Екзекуторът на Джейк Пол го приканва за ММА мач

„Ще му смачкам лицето“: Екзекуторът на Джейк Пол го приканва за ММА мач
0

Британският боксьор Томи Фюри предизвика влогъра и отскорошен боец Джейк Пол на мач по правилата на смесените бойни изкуства. Двамата премериха сили на боксовия ринг през февруари 2023 г. в Саудитска Арабия и Фюри нанесе първо поражение на американеца с раздвоено съдийско решение. Оттогава периодичните захапки в социалните мрежи между двамата не стихват, а изглежда, че Томи има идея за формат на потенциален втори техен двубой.

Наскоро британецът публикува видео в своя YouTube канал, в което заснема как отива да тренира с временния шампион в тежката категория на UFC Том Аспинал. По време на тренировката Фюри пита закачливо Аспинал дали Джейк Пол е още в ММА организацията PFL, на което Аспинал отговаря: „Оо, харесва ми!“

Във видеото Фюри твърди, че ще доминира Пол в клетката и не се нуждае от много тренировки по смесени бойни изкуства.

„Ще му смажа физиономията, когато надобрея в ММА. Ще го бия и на ринга, и в клетката. Нуждая се от година до две, за да го бия без проблем. Следващият път ще го нокаутирам. В ММА искам да го ударя с тежко коляно. Всичко ще бъдат лакти, без юмруци“, заканва се разгорещено Фюри.

Към момента обаче перспективите такъв сблъсък да се случи скоро не изглеждат обещаващи, тъй като самият Джейк Пол се готви за мач с Майк Тайсън през ноември в Тексас. Дали гладът за реванш срещу Томи все пак ще накара устатия американски влогър-боксьор да започне подготовка за клетката ще разберем вероятно едва след сблъсъка с „Динозавъра“.

Джейк Пол няма опит в професионалния ММА, макар на боксовия ринг да се изправи срещу едни от най-големите имена на смесените бойни изкуства в близкото минало. Той победи Андерсън Силва, Бен Аскрен и Тайрън Уудли. Това обаче се случи с големи ръкавици и по боксови правила – спорт, който е доста по-различен от смесените бойни изкуства. Дали Фюри – Пол би намерил място във файткарта на PFL? От гледна точка на качество сблъсъкът не предвещава нещо значимо, но от гледище на шоуто няма съмнение, че феновете ще проявят интерес.