Начало ММА Али Абделазис: Умар Нурмагомедов ще стане шампион на UFC и ще направи защита срещу О`Мали

Али Абделазис: Умар Нурмагомедов ще стане шампион на UFC и ще направи защита срещу О`Мали

Али Абделазис: Умар Нурмагомедов ще стане шампион на UFC и ще направи защита срещу О`Мали
0

Али Абделазис, мениджър на Умар Нурмагомедов – братовчед на пенсионирания бивш шампион на UFC Хабиб Нурмагомедов, вярва, че неговият боец съвсем скоро ще бъде шампион в категория „петел“ и че ще получи шанс за битка срещу доскорошния носител на пояса в дивизията Шон О`Мали. О`Мали загуби колана през миналия уикенд от Мераб Двалишвили с единодушно съдийско решение. По-късно стана ясно, че американецът е претърпял сериозна контузия по време на подготовката преди мача, за която е назначена оперативна интервенция на 3 октомври.

Абделазис очаква именно Умар да получи шанс за титлата срещу Двалишвили, а след като по негови думи спечели пояса, да направи първа защита срещу завърналия се Шон О`Мали.

„Бих желал Шон да си вземе колкото почивка иска, вярвам, че Умар ще победи Мераб и след това ще дадем на Шон възможност да се бие за титлата. Вярвам, че Шон е една от най-големите звезди в спорта. Това е бизнес за правене на пари и мисля, че О`Мали заслужава да получи шанс за битка за пояса, след като се завърне от загуба и контузия“, заяви Абделазис пред ESPN.

Мениджърът на Умар Нурмагомедов допълва, че очаква именно той да се превърне в следващия Хабиб. По думите на Али Умар, подобно на братовчед си, има 2 милиарда души зад гърба си.

„Не говори много. Трябва да говори повече глупости към опонентите си, както го правеше Хабиб, но Умар е специален“, допълва Абделазис.

Плановете на Али биха успели единствено, ако от UFC сметнат, че Умар Нурмагомедов вече е направил достатъчно, за да се изправи в битка за титлата в дивизията. Дагестанецът е с 6 поредни победи в UFC, като в последния си двубой победи Кори Сандхаген със съдийско решение в началото на август.