Начало Бокс „Проклятието на Адесаня“ стои зад загубата на Антъни Джошуа

„Проклятието на Адесаня“ стои зад загубата на Антъни Джошуа

„Проклятието на Адесаня“ стои зад загубата на Антъни Джошуа
0

Суеверните хора сред феновете на бойните изкуства няма как да не забележат една неприятна закономерност, когато стане въпрос за залозите на Израел Адесаня при букмейкърите. Мнозина дори кръстиха този феномен „Проклятието на Адесаня“. Лозунг, който от години насам тегне най-вече над Дрейк, който също е любител на хазарта.

„Изи“ има незавидната успеваемост от 1:4, когато залага парите си на боксови мегасблъсъци. Последният от тях бе този на Антъни Джошуа срещу Даниел Дубоа, където „Ей Джей“ бе брутално нокаутиран от младата изгряваща звезда в тежка категория.

Даниел Дубоа нанесе най-тежкия побой в живота на Антъни Джошуа

Бившият шампион на UFC в средна категория се похвали в социалните мрежи, че е заложил $10 000 за победа на Джошуа в рамките на 10-12 рунд. Успехът трябваше да му донесе печалба от $50 000, но вместо това той трябваше да се раздели с тази немалка сума.

По-рано Адесаня стартира своята негативна серия със залог от малко над $15 хил. за успех на Франсис Нгану над Тайсън Фюри през октомври 2023 г. Там бе близо до успеха, но в крайна сметка „Циганския крал“ излезе победител.

След това той предвиди, че Дионтей Уайлдър ще нокаутира Жилей Жан, но резултатът бе в обратната посока. Отново загубата му се равняваше на $10 000.

Той възстанови част от щетите с победата на Джоузеф Паркър над „Големия взрив“. Тогава той си докара печалба от $41 хил., защото новозеландецът се поздрави с победата.

Ала след това явно подвластен на емоциите реши да заложи $20 000 за победа с нокаут на Девин Хейни над Райън Гарсия. Всички вече знаем как завърши онзи скандален мач през пролетта.

Израел Адесаня изглежда вече е новата „черна котка“ в залозите на бокс, така че ще следим внимателно следващите му предпочитания, пък току виж сме си направили „правилните“ изводи.