Начало Бокс Защо Джошуа се скъсва да тренира, а Фюри го кара на бира?

Защо Джошуа се скъсва да тренира, а Фюри го кара на бира?

Защо Джошуа се скъсва да тренира, а Фюри го кара на бира?
0

Феновете на бокса са в ничия земя. Вече минаха четири месеца от битката между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, а все още съвсем не е ясно дали ще видим унификация с Тайсън Фюри.

По последните действия на двамата британци можем да заключим, че има нещо, което не знаем.

До скоро Еди Хърн и Боб Аръм се надпреварваха да казват колко близо е бил мечтаният сблъсък Джошуа – Фюри и как всичко е въпрос на два подписа и малко формалности. Промоутърите ни уверяваха, че двата щаба са изгладили различията си и са се разбрали за парите. Което е най-важното.

Снимка: БТА

В едно от изказванията си Аръм дори отсече, че останало само да се разберат кой да бъде представен и да излезе първи на ринга.

Да, ама не.

Изминава още една седмица, обявен мач няма. Продължаваме да гледаме как Антъни Джошуа се скъсва от тренировки. Самият шампион ни държи в течение с подготовката си за битката със снимки и видеа на всеки кръгъл час.

Това е добре, но битка срещу кого – Фюри не си е мръднал пръста!

MATCHROOM BOXING

Последното изказване на „Краля на циганите“ втрещи аудиторията.

В него той се кълне, че пие по 10-12 бири на ден и така се готви за срещата. Фюри е устат шегаджия, но между редовете ясно се прочита посланието му към нас – мач няма да има!

Можем само да гадаем причината. Навярно Хърн дава фъстъци на колегите си от „Топ ранк“, подобно на случая с преговорите между Клариса Шийлдс и Кейти Тейлър. Хитра лисица като Аръм обаче няма шанс да се даде на британеца и по-скоро ще организира трилогия с Уайлдър.

За такава вече дори се говори.

След като призна за „бирените“ тренировки, Фюри започна леко да ни прокрадва идеята за „нов здрав пердах над устатия американец.“ А Джошуа не спира да се снима от залата. От това пък можем да заключим, че най-вероятно Ей Джей ще направи задължителната защита срещу Олександър Усик.

Украинецът също е промотиран от Хърн и организирането на битката ще бъде като детска игра. Нищо чудно вече да е договорена и здравият лагер на Джошуа да е за мач с Усик, а не с Фюри.

Така той отново ще се размине с големия си съперник за всички пояси. Така беше и с Дионтей Уайлдър, докато „Бронзовия бомбардировач“ държеше пояса на WBC.

Дано бъркам, но последните изказвания и действия на шампионите не сочат към обединителна битка. Вероятно така единият от тях няма да загуби поясите – губещ е боксът.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.