Начало Бокс Франк Уорън: Фюри – Джошуа трябва да се случи тази година

Франк Уорън: Фюри – Джошуа трябва да се случи тази година

Франк Уорън: Фюри – Джошуа трябва да се случи тази година
0

Промоутърът Франк Уорън си дава ясно сметка колко голяма ще е битката между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа. Прецедентно в момента двама британци държат всички световни титли в тежка категория.

За импресариото това ще е огромно спортно събитие за Англия и го сравни със спечелването на Световното първенство.

„Оптимист съм, че може да се случи до края на годината. Този мач трябва да го има не през 2021 или 2022, а сега! Искам всички да седнем на една маса и да осъществим сделката“, сподели Уорън.

„Тези двамата на един ринг… това ще е най-голямото спортно събитие за Англия от спечелването на Световното първенство по футбол през 1966. Всички колани ще бъдат заложени от двама британци. Ще бъде мега сблъсък и се надявам да се проведе на някой стадион тук.“

Все пак Уорън знае, че евентуалната битка може да се проведе на друго място.

„Парите са много важен фактор. Спомнями си Мохамед Али – Джордж Форман. Те отидоха, където бяха парите. Така е в този спорт – кариерите са кратки и всеки си гледа интереса“, допълни специалистът.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.