Начало Бокс Фюри няма да чака Уайлдър за трети мач, готви се за Джошуа… Но сетиха ли се да питат Кобрата?

Фюри няма да чака Уайлдър за трети мач, готви се за Джошуа… Но сетиха ли се да питат Кобрата?

Фюри няма да чака Уайлдър за трети мач, готви се за Джошуа… Но сетиха ли се да питат Кобрата?
0

Обещанията за големи битки на професионалния ринг в края на годината може и да се сбъднат, въпреки че все още е твърде вероятно битките за световните титли по бокс да се провеждат без публика. Естествено, за нас най-същественият въпрос е кога Антъни Джошуа най-после ще даде възможност на Кубрат Пулев да се бие за пояса на IBF. Датата е ясна – 12 декември, промоутърът на британеца Еди Хърн също я потвърди, но преди няколко дни допълни: „Има още няколко неща за уточняване, преди да обявим официално мястото и деня на двубоя”.

И мнозина се питат дали агентът на Джошуа не финтира публиката, а и Кобрата, за да аранжира първо мач с Тайсън Фюри. Договор за такава среща вече има, при това за две битки на ринга. Въпросът е, че те могат да се състоят, след като Джошуа се бие с българския претендент, а Циганския крал се бие за трети път с Дионтей Уайлдър. Неяснотата идва именно от тази среща, която беше анонсирана като опция още след унищожителната победа на Фюри срещу същия опонент през февруари. Но както и много други премиум спортни събития през 2020 г., това също беше отложено заради COVID-пандемията. Въпросът е обаче, че от лагера на Уайлдър е доста тихо в последните седмици, което загатва, че доскорошният световен шампион във версия WBC може и да откаже да завърши трилогията. Първият двубой между Циганския крал и Бронзовия бомбардировач завърши без победител, което и до днес единствената среща на Фюри на професионалния ринг, която той не е успял да спечели.

205-сантиметровият гигант от Манчестър обаче няма намерение да чака твърде дълго. Тайсън Фюри е готов да посрещне следващия „клиент” – името му е Антъни Джошуа. И въпреки че датата и мястото на двубоя все още са въпрос на договаряне, вече се приемат залози кой ще спечели. За изненада на мнозина, за фаворит определян Фюри, който направи впечатляващо завръщане на ринга. Но пък и Джошуа демонстрира, че навлиза в отлична физическа форма, така че сега може би е добър моментът за тези, които смятат, че той ще спечели, да се възползват от възможността, която дава бет365 . Тази битка наистина е непредвидима и се очаква с огромен интерес от почитателите на бокса.

Но не е ясно защо в лагера и на Джошуа, и на Фюри едва ли не я смятат за даденост. Преди да се изправи срещу Циганския крал, златното момче на Еди Хърн трябва да защити IBF пояса си срещу Пулев. Това изглежда като формалност за тези, които са запознати с успехите на Антъни и които само са чували името на Кубрат. Добре е такива да си припомнят, че българинът има само една загуба на професионалния ринг. А това, че Джошуа някакси непрекъснато отбягва битката с Кобрата, говори за това, че не е сигурен в успеха.