Начало ММА Кевин Лий планира ново завръщане в UFC

Кевин Лий планира ново завръщане в UFC

Кевин Лий планира ново завръщане в UFC
0

Кевин Лий (19:8) може и да е едва на 32 години, но въпреки това е считан за истински ветеран в смесените бойни изкуства с оглед факта, че има цели 27 срещи зад гърба си, повечето от които на най-високо ниво в UFC. В момента той обаче не е част от най-голямата организация, но въпреки това не спира да таи надежди, че може да се завърне. За целта се е обърнал към мотивационен оратор, който да възвърне увереността му.

Лий се завръща този уикенд в клетката срещу Тиаго Оливейра (17:12:1), но за веригата Lights Out Championship. Това ще е първият му мач от юли 2023 г. насам, когато скъса коленни връзки при загубата си от Ринат Фахретдинов (22:1:1).

От MMA Junkie са се свързали с него, за да проверят плановете му, тъй като след едногодишно отсъствие в рамките само на два месеца ще се бие два път. Веднъж по правилата на MMA и веднъж по правилата на MMA с голи ръце. На 15 ноември ще го видим срещу Саул Алмейда (20:14) в Gamebred Bareknuckle MMA веригата на Хорхе Масвидал.

Кариерата на Кевин Лий в UFC претърпя обрат след загубата му със събмишън от Тони Фъргюсън през октомври 2017 г. за междинната титла в лека категория. След това той натрупа нови четири загуби и само 2 победи, едната от които след лекарска намеса във втория му мас ч Ал Якуинта (14:7:1).

„Феномена от Мотаун“ иска да натрупа няколко победи извън UFC, за да се опита отново да възвърне доверието на Дейна Уайт, след което да се превърне в първия боец с три отделни периода в организацията.

тагове: