Начало ММА Антъни Смит е сигурен, че на UFC 309 титлата в тежка категория ще бъде заложена

Антъни Смит е сигурен, че на UFC 309 титлата в тежка категория ще бъде заложена

Антъни Смит е сигурен, че на UFC 309 титлата в тежка категория ще бъде заложена
0

Антъни Смит вярва, че битка за абсолютната титла в тежка категория ще има, дори и някой от главно действащите лица да получи контузия.

Понастоящем Миочич трябва да се изправи срещу Джоунс за безспорната титла в тежка категория в главното събитие на UFC 309, което ще се проведе в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк на 16 ноември. Главният изпълнителен директор на UFC Дейна Уайт е определил Аспинал за резервен вариант, но някои се питат дали Джоунс или Миочич биха приели такъв опасен противник в кратък срок, включително анализаторът Даниел Корми, който „не вярва, че някой от тях ще го направи“.

В подкаста Believe You Me колегата на Кормие, анализаторът на UFC Антъни Смит, е убеден, че поне една от страните в мача на UFC 309 ще се бие с Аспинал.

Мисля, че [Миочич] ще го направи“, каза Смит. „Той просто не го интересува. Независимо дали става дума за Джон, или за Том Аспинал, той ще тренира приблизително по един и същи начин. Всъщност няма да се промени много. Той има този манталитет, при който не става въпрос за това какво ще направи този човек и как аз ще реагирам на това, а целият му начин на мислене е преобърнат. Ето какво ще направя аз и той трябва да се справи с това. Такава е била винаги нагласата на Стипе, така че дали ще е Джон, или Том, това не променя нищо за Стипе.

И Джоунс, и Миочич се завръщат след дълга пауза, като Джоунс за последно се е биел през март 2023 г., когато победи Сирил Ган, за да спечели вакантната титла в тежка категория, а Миочич не е вземал участие в битка от март 2021 г., когато загуби пояса си от Франсис Нгану.