Начало Бокс Еди Хърн и Джейк Пол ще се изправят един срещу друг в съда на 16 октомври

Еди Хърн и Джейк Пол ще се изправят един срещу друг в съда на 16 октомври

Еди Хърн и Джейк Пол ще се изправят един срещу друг в съда на 16 октомври
0

На 16 октомври ще се проведе първото съдебно заседание в Ню Йорк по делото на промоутъра Еди Хърн срещу блогъра Джейк Пол. Хърн обвинява Пол в клевета и иска обезщетение от него в размер на сто милиона долара.

Конфликтът между промоутъра и блогъра започна преди две години, когато Пол обвини Хърн, че е платил на рефера Глен Фелдман, за да форсира необходимия резултат в реванша на Антъни Джошуа срещу Олександър Усик (Фелдман даде победата на Джошуа с резултат 115-113 , след което другите двама съдии го оцениха със 115–113 и 116–112 в полза на Усик) и в мача Кейти Тейлър срещу Аманда Серано (в този случай Фелдман беше един от двамата съдии, които дадоха победата на Тейлър, с Пол служейки като съпромотор на Серано). Хърн поиска извинение и оттегляне, Пол пренебрегна това искане и тогава промоутърът отиде в съда. Глен Фелдман по-късно се присъедини към делото.

В продължение на две години от завеждането на делото, адвокатите на Джейк Пол се опитаха да накарат съда да отхвърли иска на Хърн, но усилията им бяха неуспешни и сега блогърът очевидно ще трябва да предостави някои доказателства в подкрепа на обвиненията си.

тагове: