Начало Бокс Не е Усик: Фюри посочи най-тежкия си опонент

Не е Усик: Фюри посочи най-тежкия си опонент

Не е Усик: Фюри посочи най-тежкия си опонент
0

Тайсън Фюри (34-1-1, 24 КО) претърпя дебютно поражение в кариерата си през май – той загуби с разделно съдийско решение от украинеца Олександър Усик (22-0, 14 КО) в битка, в която беше заложена титлата на абсолютен световен шампион.

Бойците ще се срещнат в непосредствен реванш през декември. Но Фюри отказва да признае Усик за най-трудния си противник.

Британецът, цитиран от Boxing News 24/7, каза: „Все пак ще кажа, че най-трудният е Дионтей Уайлдър. Когато се бих с него, той беше на върха си. Той беше огромен. Беше ударник с динамит в юмруци. Една грешка в битка с него и губиш, независимо в кой рунд, 1-ви, 12-ти…„.

Фюри се изправи срещу Уайлдър три пъти. Първият мач беше равен, след което Циганския крал на два пъти победи Бронзовия бомбардировач, като във втората битка го смаза от бой.

Тайсън добави, че Дионтей винаги е бил основната му цел в кариерата. „Гледах го и си помислих: „Боже!“. Виждах как краката на опонентите му се отказваха след неговите удари. Гледах го как гаси светлините на всички. Как лежат на ринга и не мърдат. Той ще бъде сред най-великите нокаутьори на всички времена, може би дори най-великият от всички тях„.