Начало ММА Топурия смята да отвори „старчески дом“ след боя с Холоуей

Топурия смята да отвори „старчески дом“ след боя с Холоуей

Топурия смята да отвори „старчески дом“ след боя с Холоуей
0

Делят ни само няколко седмици от спектакъла UFC 308, където Илия Топурия (15:0) ще защитава световната си титла в категория „перо“ от Макс Холоуей (26:7) в Абу Даби. Размяната на реплики помежду им се превърна в свое-собствено шоу, защото никой не пести речника си по адрес на съперника.

Испанеца засега изглежда печели битката извън октагона. Последното му изказване определено предизвика доста усмивка сред фенове на MMA.

Вече отворих старчески дом. „Волк“ си има стая. Готвя още една за Макс“, каза „Матадора“, цитиран от ESPN.

Испанецът отдавна се закани да се превърне в човека, който да смени поколението в UFC. До момента той нокаутира 39-годишния Джош Емет (19:4), 36-годишния Джай Хърбърт (13:5:1), 39-годишния Райън Хол (9:2) и 36-годишния Деймън Джаксън (23:7:1). В това число разбира се влиза и триумфа му над 36-годишния Александър Волкановски (26:4), когато отне титлата му през февруари.

Макс Холоуей не попада непременно в списъка с престарелите ветерани. Той все пак е 32 години. Но фактът, че е част от UFC от 2012 г. насам означава, че той определено е един от най-дългослужилите бойци в организацията.

UFC 308 ще се проведе на 26 октомври в Обединените Арабски Емирства.