Начало ММА Топурия ще приеме боя с Холоуей, ако на линия е заложена и BMF титлата

Топурия ще приеме боя с Холоуей, ако на линия е заложена и BMF титлата

Топурия ще приеме боя с Холоуей, ако на линия е заложена и BMF титлата
0

Макс Холоуей (26:7) се превърна в най-дискутираното име в света на MMA, след като отне BMF титлата на Джъстин Гейджи (25:5) в една от най-бруталните схватки изобщо в историята на спорта. Веднага след това той хвърли ръкавицата към Илия Топурия (15:0) за титлата му в категория „перо“. Испанецът прие, но и постави някои интересни условия, които биха превърнали подобен мач в истинско шоу за историята.

Ако я няма BMF титлата, изобщо не го искам. В такъв случай ще се бия с Волкановски, който заслужава реванш. Причината да ме вълнува е, че притежава титлата. Затова го искам. Той твърди, че в момента има много опции. Всъщност няма такива. Аз съм шампионът в момента. Аз избирам датата. Аз избирам мястото. Той само трябва да е готов. Нека очаква обаждането. Когато реша той трябва да е готов“, каза „Матадора“ пред The MMA Hour.

Топурия никога не е страдал от липса на самочувствие, а и фактите вече са на негова страна. Той все още е непобеден на професионалната сцена и вече се ползва със статута на шампион. При това постигна успех с нокаут над един от най-великите бойци в историята на дивизията.

Феновете на смесените бойни изкуства в момента са раздвоени, защото Илия Топурия би могъл да предложи невероятен мач, както срещу Александър Волкановски, така и срещу Макс Холоуей. Предстои да видим Дейна Уайт как ще подреди пъзела в следващите месеци.