Начало ММА Оливейра мислел, че е приспал Царукян по време на битката на UFC 300

Оливейра мислел, че е приспал Царукян по време на битката на UFC 300

Оливейра мислел, че е приспал Царукян по време на битката на UFC 300
0

Бразилският боец Чарлз Оливейра имаше своите силни моменти на UFC 300 срещу Арман Царукян, но въпреки това кариоката загуби битката в Лас Вегас. Бившият шампион на организацията сподели в интервю за Canal Encarda, че в момента на прилагане на плътна задушаваща техника опонентът му е загубил съзнание.

Оставаха 30 секунди, бях плътен, D’Arce choke е една от любимите ми задушаващи техники. Мислех, че е загубил съзнание. Но не стана така, това е част от играта“, споделя бразилецът.

6 от 21-те победи на бившия шампион в лека категория идват от гилотина, но въпреки че и това бе опитано от Оливейра, резултатът не бе в негова полза.

„На някои неща не им е писано да се случат. Не губя гилотината обикновено, но Арман беше супер корав. Вкарах някои добри удари, имах добри и лоши моменти. Имах три добри опита за събмишън през трите рунда, но времето свърши. Не беше писано да се случи„, допълва Чарлз.

Битката бе много оспорвана като след трите рунда съдиите обявиха равенство 19-19, което доведе до изиграването на допълнителен рунд, който само един от реферите отсъди в полза на Царукян, но това бе достатъчно.

„Трябваше да го приключа. Нещата отидоха в ръцете на съдиите и нищо не можехме да направим. В първия рунд се опитах да го приключа и отсъдиха в моя полза. Вторият беше близко като резултат, успях да заключа главата и ръката му в триъгълник, но дадоха рунда на него. В третия той беше отгоре, държеше ме на земята, но не прилагаше никакво джу-джицу или каквото и да било, дадоха му отново рунда. При това положение няма какво да направиш“, допълва бившият шампион в лека категория.

Въпреки несполуката Оливейра заявява смело, че няма място за съжаление и иска да се върне в тренировъчната зала възможно най-скоро. Бразилецът вижда мач с Макс Холоуей в близко бъдеще, но тепърва ще се види какво предстои за сърцатия бразилски боец.