Начало Senshi Руси Минев вярва, че е сформирал най-добрия възможен екип у нас

Руси Минев вярва, че е сформирал най-добрия възможен екип у нас

Руси Минев вярва, че е сформирал най-добрия възможен екип у нас
0

Руси Минев е само на няколко дни от завръщането си на българска земя, за да се изправи срещу Бруно Карвальо на международната бойна верига SENSHI. Това ще е първи негов мач у нас от 2019 г. и съвсем резонно очакванията към него са високи, защото е считан за един от най-добрите ни MMA състезатели при професионалистите.

Руси изглежда е решил да започне на чисто, след като претърпя загуба на сцената на FNC в края на миналата година. Затова той е сформирал нов екип около себе си с Драгомир Йорданов и Николай Добруджански в СК „Десант“. Той разчита на тях, за да го подготвят за предстоящото предизвикателство по правилата на KWU Open.

Самият правилник е доста по-различен от стандартния ММА. Имам три рунда по три минути на разположение. Нямам право на удари с лакти. Имам право на 30 секунди работа на земя и 10 секунди работа в клинч в стойка. Няма толкова много спирания на боя. Правилникът е по-атрактивен и динамичен. Ще мога да се раздам повече“, каза Минев в интервю за Sportal.

Той разчита изключително много на градивната критика от страна на треньорите си, за да подобрява своята игра. Освен това има нужда да се превърне в по-комплексен състезател, защото миналото му в свободната борба е белязало трайно стила му. В MMA изискванията винаги са за по-широк арсенал от качества. Освен това след месец на 18 май му предстои второ качване на ринга във веригата Caged Steel в София, където регламентът се различава сериозно от този на SENSHI.

Нямаме прекалено много специалисти на високо ниво в ММА в България. Вярвам, че в момента имам най-добрия екип, който някой може да има в България. Това ще го докажем на предстоящите мачове тази година”, заяви още българинът.

Ще видим Руси Минев на 20 април във варненския „Дворец на културата и спорта“ по време на SENSHI 21.