Начало Киокушин Националният селекционер след европейските титли: Доволни сме от резултатите (ВИДЕО)

Националният селекционер след европейските титли: Доволни сме от резултатите (ВИДЕО)

Националният селекционер след европейските титли: Доволни сме от резултатите (ВИДЕО)
0

Българският национален отбор по киокушин се прибра с пет шампионски медала от европейското първенство в Ереван, Армения. Селекционерът на тима – сенсей Захари Дамянов, сподели първите си оценки при прибирането на тима на родна земя.

Много добре се представиха нашите състезатели – пет златни медала, три сребърни и четири бронзови във всички категории. Доволни сме, тъй като в крайното класиране сме трети. Тук интересното беше, че участваха Иран и Казахстан в този турнир. След Армения и Казахстан ние сме на трето място по златни медали, така че мога да кажа, че сме доволни от представянето си“, каза старши-треньорът специално за Boec.bg.

Пет европейски титли за България след европейското първенство в Ереван

Единствените му угризения са за един пропуснат шанс за златен медал и още няколко добри възможности за бронз. Той изтъкна също така представянето на най-младите, за които това бе първо международно състезание.

Сенсей Захари определи Виктор Колев, като един от фаворитите за предстоящите награди „Златен пояс“, които в края на всяка календарна година се връчват от Националната асоциация на бойните спортове в България. Представянето му на световната купа в Камчия през лятото и триумфа му на европейското в Ереван тази есен дават увереност на треньора, че роденият в Шумен киокушинец може да се добере и до големия индивидуален приз.