Начало ММА Официално: Хупър ще спори с Барет в Лас Вегас

Официално: Хупър ще спори с Барет в Лас Вегас

Официално: Хупър ще спори с Барет в Лас Вегас
0

Чейс Хупър ще спори в октагона срещу Питър Барет на събитието UFC 256, което ще се проведе на 12 декември в Лас Вегас, Невада. Сблъсъкът ще бъде в категория „перо“.

Хупър има баланс от 9 победи, 1 равенство и само 1 загуба в ММА. Той е спечелил 7 срещи преди финалния гонг (3 с нокаут и 4 след събмишън). 21-годишният боец стартира професионалната си кариера в смесените бойни изкуства на 18 години. Хупър спечели първите си 6 срещи в клетката, преди да завърши наравно с Лашоун Алкокс. Последваха още два успеха,с лед което той подписа с UFC. В края на миналата година Хупър дебютира обещаващо, отказвайки още в първия рунд Даниел Теймър на събитието UFC 245. През юни, тази година, той допусна първата си загуба в ММА, губейки от Алекс Касерес с единодушно съдийско решение.

Питър Барет е с баланс от 11 успеха и 4 поражения в ММА. Цели 9 срещи той е спечелил преди финалния гонг (7 с нокаут и 2 след събмишън). 34-годишният боец стартира кариерата си при професионалистите през 2014 година, правейки феноменална серия от 8 поредни успеха, първите 7 от които спечелени преди финалния гонг в Cage Titans FC. През миналата година Барет нокаутира Зак Ди Сабатино, след което получи шанс да се бие на „Претендентските серии на Дейна Уайт“. Там американският боец надделя над Сан Хун Йо с решение и подписа с UFC. В дебюта си за компанията, той загуби от Юсеф Зелал с решение на събитието UFC Fight Night 174, провело се на 8 август 2020 година, с което прекъсна серия от 2 поредни успеха.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".