Начало ММА Още един дагестанец подписа с UFC

Още един дагестанец подписа с UFC

Още един дагестанец подписа с UFC
0

Дагестанският боец Тимур Валиев подписа с UFC, ставайки поредният представител, дошъл от руската република в най-голямата ММА верига в света.

Валиев има баланс от 16 успеха и 2 поражения в ММА. 7 срещи той е приключил преди финалния гонг (5 с нокаут и 2 след събмишън). 30-годишният боец дебютира със загуба в смесените бойни изкуства. Това се случва на 4 септември 2010 година като Валиев губи с решение от Оле Раберг. Последват 10 поредни успеха в клетката преди отново да инкасира загуба – от Крис Гутиерес с неединодушно съдийско решение на гала на WSOF, провела се на 20 февруари 2016 година. В следващия си сблъсък Валиев побеждава Гутиерес, давайки начало на нова серия от 6 поредни успеха, която води и до договор с UFC.

Роденият в Махачкала боец дори научи и първия си опонент. Това ще бъде Джамал Емърс, който има баланс от 17 победи ( 7 с нокаут и 3 след събмишън), както и 5 загуби. Битката между двамата ще бъде в категория „перо“ и ще се проведе на събитието UFC Fight Night 173, на 1 август в Лас Вегас.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".