Начало ММА Още един дагестанец подписа с UFC

Още един дагестанец подписа с UFC

Още един дагестанец подписа с UFC
0

Дагестанският боец Тимур Валиев подписа с UFC, ставайки поредният представител, дошъл от руската република в най-голямата ММА верига в света.

Валиев има баланс от 16 успеха и 2 поражения в ММА. 7 срещи той е приключил преди финалния гонг (5 с нокаут и 2 след събмишън). 30-годишният боец дебютира със загуба в смесените бойни изкуства. Това се случва на 4 септември 2010 година като Валиев губи с решение от Оле Раберг. Последват 10 поредни успеха в клетката преди отново да инкасира загуба – от Крис Гутиерес с неединодушно съдийско решение на гала на WSOF, провела се на 20 февруари 2016 година. В следващия си сблъсък Валиев побеждава Гутиерес, давайки начало на нова серия от 6 поредни успеха, която води и до договор с UFC.

Роденият в Махачкала боец дори научи и първия си опонент. Това ще бъде Джамал Емърс, който има баланс от 17 победи ( 7 с нокаут и 3 след събмишън), както и 5 загуби. Битката между двамата ще бъде в категория „перо“ и ще се проведе на събитието UFC Fight Night 173, на 1 август в Лас Вегас.