Начало ММА Най-добрите бойци, които никога нe влязоха в UFC
0

Най-добрите бойци, които никога нe влязоха в UFC

Най-добрите бойци, които никога нe влязоха в UFC
0

UFC е водещ играч на пазара на смесени бойни изкуства повече от 25 години. Промоцията постави основата за този спорт, зададе тон, надживя всички свои конкуренти и сега е безспорен лидер в света на ММА. Следователно, за да докаже своето величие и световно господство, един боец ​​трябва да се бие в UFC. Не всички ММА легенди обаче се представят там.

Представяме ви списък с най-добрите ММА бойци, чийто крак никога не е стъпвал в известния осмоъгълник:
Федор Емелианенко
Иконата на „Pride“ Емеляненко е участвал в няколко топ промоции по целия свят. Неговият опит е впечатляващ и за много фенове на ММА той е най-великият боец ​​за всички времена. Но за горчиво съжаление на привърженици по целия свят, Фьодор никога не се би в UFC, въпреки че през 2008 г. имаше всички предпоставки за това, но преговорите се провалиха, а битките с Брок Леснар и Ранди Кутюр останаха само в мечтите на феновете. В момента Федор планира 3-мачово прощално турне под егидата на „Белатор“.

Пауло Фильо
Фильо се смята за един от най-талантливите хора, които някога са се били в ММА. За съжаление бразилецът се сблъска с някои житейски проблеми, които от своя страна се отразиха негативно на спортната му кариера. Фильо стана последният шампион на WEC в средна категория и също така спечели Гран при на „Pride“ в полусредна категория. По време на 14-годишната си кариера Фильо никога не е бил нокаутиран.

Сергей Харитонов
Харитонов е смятан за един от най-добрите в историята на тежка категория. Руснакът победи съперници като Алистър Оверим, Андрей Орловски, Рой Нелсън, Фабрисио Вердум и Мат Митрион. „Парашутистът“ винаги е бил известен с еднократната си нокаутираща сила. Той прекара най-добрите си битки в PRIDE и Strikeforce, а сега продължава да радва феновете с изпълнения в „Белатор“.

Шиня Аоки
Аоки несъмнено е един от най-великите бойци в историята на смесените бойни изкуства и никога не се е състезавал в събитие на UFC. Японецът стана шампион в лека категория в промоции като Shooto, DREAM и ONE и се бори за пояса в Strikeforce. Той има и значителни постижения в граплинга.

Игор Вовчанчин
В най-добрите си години украинецът Вовчанчин можеше да бъде в тежката дивизия на UFC. Той не беше най-великият в категорията, но риташе като кон и можеше да се бори с най-добрите момчета на своето време. Подобно на много други бойци от „старата школа“, Игор си направи име в японския „Pride“. Само един човек успя да нокаутира харковския кикбоксър в ММА – легендарният Мирко „Кро Коп“ Филипович. През 2005 година Вовчанчин окачи ръкавиците си на пирона.