Начало ММА Най-големият мач, който не се състоя

Най-големият мач, който не се състоя

Най-големият мач, който не се състоя
0

В света на бойните спортове организацията и провеждането на двубой е малко по-сложно от всяка една друга дисциплина, където има ръководни органи. На първо време сблъсъкът трябва да е финансово изгоден, след това идват и другите параметри.

Понякога обаче има и други причини, които се явяват сериозна пречка за слагането на два подписа. Президентът на UFC – Дейна Уайт със сигурност знае това много добре.

Снимка: БТА

По време на дългия си стаж начело на организацията Уайт е уредил и насрочил стотици големи срещи, но един супер мач така и не успя да се превърне в реалност.

twitter.com

В едно от последните си интервюта, Уайт говори за наближаващия сблъсък между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън, които трябваше да се срещнат цели 4 пъти през години. Руснакът и американецът трябва да се срещнат на 18-ти април в Ню Йорк, а това накара Уайт да сподели кой е най-големият мач, който не е успял да уреди.

„Единственият двубой, когото много исках да осъществя, а не успях, е този между Фьодор Емелианенко и Брок Леснър“, призна ръководителят на UFC.

Снимка: БТА

„Идеята бе да го направим на футболния стадион в Тексас, но така и не успях да направя сделка с Фьодор. С него бяхме в напреднала фаза на преговори през 2013 г. Бяхме много близо, но тогава баща му почина. Всичко вървеше бавно, но по план. Брок искаше да се бие с Фьодор, но баща му се спомина и всичко приключи“, заяви Уайт.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.