Начало Борба Две титли за България при мъжете на турнира по борба „Дан Колов – Никола Петров“
0

Две титли за България при мъжете на турнира по борба „Дан Колов – Никола Петров“

Две титли за България при мъжете на турнира по борба „Дан Колов – Никола Петров“
0

Александър Костадинов (кат. до 59 кг) и Любомир Димитров (до 130 кг) в класическия стил спечелиха титлите в категориите си на турнира по свободна и класическа борба „Дан Колов – Никола Петров“, който се провежда в столичната зала „Универсиада“.

Костадинов победи на финала арменеца Геворг Гарибян с 6:0. В български финал Димитров победи с технически туш Милослав Методиев – 8:0.

При 75-килограмовите Илиян Георгиев загуби на финала от арменеца Чалян – 0:8 и остана със сребро.
В същата категория Даниел Александров, носител на пояса „Никола Петров” за 2015 година., срази Русо Циро (Италия) – 8:0 и взе бронз.

В свободния стил бронз спечели Мирослав Киров, който в малкия финал надделя над Педро Сото Рико (Пуерто Рико) – 11:0.

В другия сблъсък за бронза Георги Иванов отстъпи пред узбека Рашид Курбанов с 0:2 и остана пети. С бронз в първия ден се окичиха Димитър Иванов (61 кг) и Крум Чучуров също при 61-килограмовите. Виктория Бобева и Габриела Пейчева при 69-килограмовите.

По време на церемонията по откриването на турнира петкратната световна шампионка Станка Златева, която обяви край на състезателната си кариера, бе почетена от двама министри – на спорта Красен Кралев и на земеделието Десислава Танева. Тя получи и почетна купа от президента на БФ Борба Валентин Йорданов. Шампионката бе наградена и от кмета на Сливен Стефан Радев.