Начало Борба Дубов сваля килограми за олимпийската категория на турнира „Дан Колов”
0

Дубов сваля килограми за олимпийската категория на турнира „Дан Колов”

Дубов сваля килограми за олимпийската категория на турнира „Дан Колов”
0

Световният и европейски вицешампион за 2013-а Владимир Дубов сваля категорията от 61 кг на олимпийската до 57 кг, в която ще се бори на турнира в свободния стил „Дан Колов” в зала „Универсиада” (29-31 януари). Основните му конкуренти за титлата ще са Георги Вангелов, европейски вицешампион за младежи до 23 г., както и Мехмед Фераим, трети от световното за юноши през 2013-а.

Големият отсъстващ от надпреварата при леките ще е Радослав Великов. Бронзовият олимпийски медалист от Пекин 2008 се готви индивидуално в Русия, а първата му проверка за сезона ще е турнирът „Медвед” в Беларус през февруари.

И четиримата спорят за титулярно място в категорията, в която България още няма квота за Рио. До олимпиадата предстоят три квалификационни турнира.

Вероятно братята Борислав и Филип Новачкови, живеещи в САЩ, ще се борят в една категория – до 65 кг. На световното в Лас Вегас през септември по-малкият Борислав остана на крачка от квотата. На турнира ще стартира и единственият ни състезател с олимпийска виза Михаил Ганев (86 кг).

До схватките в зала „Универсиада” борците ни ще са на лагер в Тетевен, където пристигнаха 10 чужди отбора на лагер.

По същото време ще е турнирът „Никола Петров” за класическия стил. Арменците идват с двама олимпийски медалисти – Роман Амонян (59 кг) и Артур Алексанян (98).

До момента са заявени борци от 23 държави в трите стила.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.