Начало Борба Станка Златева: Тъжно ми е, че не стигнах до края
0

Станка Златева: Тъжно ми е, че не стигнах до края

Станка Златева: Тъжно ми е, че не стигнах до края
0

Станка Златева, която в началото на седмицата обяви оттеглянето си от борбата, съжалява единствено, че тялото й не позволява да направи още един опит за атака на олимпийския връх. Именно с тази цел петкратната световна шампионка се върна на тепиха през 2014 г.

„Хората винаги очакваха аз да съм първа, не се получи. Сега очакваха да отида на още една олимпиада, пак не се получи. Просто се е случило и го приемам. Тъжно ми е, че не успях да стигна до края, но в същото време си давам сметка, че нищо в този живот не е вечно. Животът предлага и други пътища. Сега ще видим по кой ще тръгна и аз и дали ще е правилният – заяви пред „Ринг“ голямата шампионка, цитирана от „7 дни спорт“.

„От доста време го обмислям. Виждам, че нещата не се получават, и няма как да продължа. Накрая взех това решение. Контузиите са много, а и нямам достатъчно време да се подготвя за първенствата, на които трябва да се вземе квота. Щеше да е безумно от моя страна да участвам, без да съм подготвена.

Тя ще започне работа с националния отбор за кадетки, но сама признава, че не е сигурна дали това е нейното призвание след края на активната кариера.

„Федерацията ми предложи да заема поста треньор на кадетките. Аз нямам опит. Ще започна и ще вида дали съм подходяща за тази работа“, каза още двукратната сребърна медалистка от олимпийски игри.