Начало Борба Близо 100 млади борци се включиха в първото издание на “Тренирай с шампионите”

Близо 100 млади борци се включиха в първото издание на “Тренирай с шампионите”

Близо 100 млади борци се включиха в първото издание на “Тренирай с шампионите”
0

Близо 100 състезатели по борба от 5 до 13 години се включиха в първия лагер “Тренирай с шампионите”, организиран от клуб по борба “Симеон Щерев-Левски”. Кампът беше открит от президента на Българската федерация по борба (БФБ) Христо Маринов и инициатора на събитието Радослав Великов.

Радвам се, че виждам една моя мечта, която се превръща в реалност. Започваме един тридневен лагер, след който се надявам, че всички участници ще си тръгнат като по-заредени, по-мотивирани и по-умели борци. Нашата цел е да бъдем полезни на всички тях. Благодаря на Българския спортен тотализатор и Българската федерация по борба, че ни подкрепиха в тази инициатива. Благодаря на хората, които застанаха до мен и направиха този лагер възможен. Целта ни е една – да даваме все повече възможности на нашите таланти да се развиват”, каза Великов по време на откриването.

Президентът на БФБ Христо Маринов поздрави участниците и им пожела ползотворен тренировъчен процес.

Федерацията винаги ще подкрепи подобни идеи и ще помогне с каквото може. Щастлив съм да видя толкова много млади борци на едно място. Те са бъдещето на България в този спорт. Самият аз, когато бях млад състезател, изпитвах вълнение при срещите си с олимпийски, световни и европейски шампиони. Те ми действаха изключително мотивиращо. Сигурен съм, че талантите ни имат какво да научат по време на този лагер”, заяви Маринов.

В кампа участват борци от София, Елхово, Ямбол, Сандански, Петрич, Сливен, Асеновград, Велико Търново, Пазарджик. В тренировките се включват и 20 млади състезатели от Северна Македония.
На откриването присъстваха медалисти от Олимпийски игри, световни и европейски първенства по борба като Армен Назарян, Валентин Райчев, Кирил Терзиев, Рахмат Сукра, Михаил Ганев, Биляна Дудова, Ивайло Йорданов, Кирил Милов, Йордан Данев, Ненчо Ненчев, Страхил Димчев, Микяй Наим, Петър Гендов и Валентин Желев.

В следващите дни участниците в лагера ще проведат мотивационна среща с двукратния олимпийски шампион в класическия стил Петър Киров и доц. Рашо Макавеев, ръководител на катедра „Борба и джудо“ в Национална спортна академия “Васил Левски”. В тренировъчния процес ще им помагат редица медалисти от последното Европейско първенство в Загреб, на което страната ни спечели 11 отличия.

тагове: