Начало Бокс Виталий Кличко посъветвал брат си Владимир да се откаже от бокса
0

Виталий Кличко посъветвал брат си Владимир да се откаже от бокса

Виталий Кличко посъветвал брат си Владимир да се откаже от бокса
0

Владимир Кличко е бил посъветван от брат си – Виталий, да се откаже от бокса след загубата от Тайсън Фюри преди два месеца. По-малкият брат обаче пренебрегнал заръката на батко и подписа договора за реванш с британеца.

„След боя на Влад (б.р Владимир Кличко) с Фюри проведох откровен разговор с него и му казах: „Знаеш ли, братко, ти вече си доказал на всички, че си велик. Сега пред теб има два варианта – единият е да се оттеглиш с всичко това, което вече спечели, а другият е да се върнеш, за да докажеш, че загубата е била случайност.“ Ако зависеше от мен, щях да избера първото, но Владимир реши иначе. Сега той е длъжен да използва шанса си„, споделя Виталий Кличко.

„Аз не познавам боксьор, който да има по-добра техника от Владимир. Той притежава най-добрите показатели и прав удар… Неведнъж съм казвал, че поражението на брат ми ме изненада, тъй като не считах Тайсън Фюри за боксьор, който може да му окаже сериозна съпротива. Но има такива дни, в които дори на звездите нищо не им се получава. Нямаше скорост, нямаше удари, нямаше издръжливост. Казах му: „Володя, братче, не можах да те позная“, споделя от Виталий Кличко, който в момента е кмет на Киев.

Междувременно Виталий Кличко не пропусна да засипе с похвали своя сънародник Александър Усик, предричайки му, че ще стане световен шампион в полутежка категория през 2016-а. Олимпийският шампион от Лондон в кат. до 91 кг  успя да спечели всичките си девет мача с нокаут и бързо се изкачи на челните позиции в световните ранглисти.

„Радвам се, че показва добри резултати на ринга. Вярвам и съм уверен, че през 2016-а ще организираме негов мач за световната титла и знам, че той ще го спечели“, коментира Кличко, чиято компания К2 Промоушънс се грижи за делата на Усик.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.