Начало Бокс Фюри заслужаваше да спечели първия мач с Усик

Фюри заслужаваше да спечели първия мач с Усик

Фюри заслужаваше да спечели първия мач с Усик
0

Тайсън Фюри заслужаваше да спечели първия си мач с Олександър Усик, сподели промоутърът на британеца Боб Аръм, но ще направи промени за предстоящия реванш през декември. Фюри допусна първо професионално поражение на ринга в кариерата си в двубоя за абсолютната световна титла в тежка категория с Усик миналия месец. Двамата ще се боксират един срещу друг в Епизод номер 2 на 21 декември отново в Саудитска Арабия.

Аръм, който е от промоутърската къща Топ Ранк, очаква нещо различно от „Циганския крал“ за втория сблъсък с украинеца в края на годината.

Предполагам, че ще има някакви корекции, но това зависи от Тайсън и Шугърхил Стюард – неговият треньор, когото много уважавам, протеже на великия Емануел Стюард. Очаквам определени поправки, но какви са те и колко значителни ще бъдат, нямам представа„, започна Аръм за Sky Sports.

Той вярва, че това ще бъде достатъчно за Фюри да се поздрави с успеха в реванша. „Всички в Топ Ранк, включително и аз в Рияд, се обединихме около мнението, че мачът ще е много близък. Познавам Усик откакто премина при професионалистите и знам колко добър и решителен боксьор е. Следях кариерата му, защото е много добър приятел на Васил Ломаченко и двамата винаги бяха заедно„.

Аръм изрази мнение, че Фюри е заслужавал да спечели със съдийско решение първия двубой.

Мисля, че той спечели оспорван мач, но виждах и как може да отиде в посока Усик, което в крайна сметка се случи. Но Фюри трябва, подобно на тренировките, да изиграе на ниво 12 пълни рунда. След това в осмия Усик отвърна на предизвикателството и спечели рундовете между 8-и и 11-и. Мислех, че Тайсън ще се завърне и ще спечели 12-ия. Ако Тайсън тренира добре и изкара 12 смислени рунда, би трябвало да победи Усик„, завърши промоутърът на британеца.