Начало ММА Аспинал: Когато си на върха в дивизията, времето тече различно

Аспинал: Когато си на върха в дивизията, времето тече различно

Аспинал: Когато си на върха в дивизията, времето тече различно
0

Дебатът около титлата на UFC в тежка категория не спира да тормози феновете и атлетите от доста време насам, защото за разлика от другите бойни спортове, тук дивизията отстъпва сериозно на по-леките, просто защото шампионският пояс не се разиграва достатъчно често. Това е мнението и на междинния шампион – Том Аспинал (14:3), който предстои да брани статута си на задължителен претендент срещу Къртис Блейдс (18:4) на 28 юли в Манчестър.

Когато си на върха в дивизията, особено в тежка категория, времето се движи по-бавно. А, когато си в преследване, тогава се биеш по-често – три-четири пъти в годината. Но причината е, че на върха нещата стават по-политически, така че може да се очаква“, коментира 31-годишният британец пред Daily Mail.

Той отдавна предизвиква Джон Джоунс (27:1) на двубой, след като пропадна срещата на американеца със Стипе Миочич (20:4) през миналата есен. „Боунс“ тогава се контузи, но скоро ще се навърши една година от онази травма в гръдния мускул, а от боя му със Сирил Ган (12:2) за пояса вече стана цяла година и два месеца.

Аспинал заяви в последствие, че няма намерение да чака вечно, както стори Майкъл Чандлър (23:8) с Конър МакГрегър (22:6), макар в последствие UFC да организира галата за края на юни. Затова той с радост прие битката-реванш с Блейдс, тъй като именно срещу него британецът сам се контузи и прекара доста време в лазарета.

UFC 304 ще срещне Том Аспинал и Къртис Блейдс в подглавното събитие в ранните часове на 28 юли. Началният час е пореден повод за критики към Дейна Уайт и компания, защото публиката в Манчестър ще трябва да чака до 03:00 часа сутринта, докато започнат битките от основната карта.