Начало ММА Към корените: Чимаев тренира в планината, подготвя завръщане след боледуването (СНИМКА)

Към корените: Чимаев тренира в планината, подготвя завръщане след боледуването (СНИМКА)

Към корените: Чимаев тренира в планината, подготвя завръщане след боледуването (СНИМКА)
0

Хамзат Чимаев се завръща към тренировъчния процес, но въпросите около дългоочакваното му появяване в октагона все още валят към чеченеца, а ясни отговори липсват. Боецът трябваше да се изправи срещу Робърт Уитъкър по време на събитието на UFC в Саудитска Арабия, но двубоят не се състоя заради негово заболяване. Чимаев бе хоспитализиран, а на австралиеца бе намерен противник по спешност.

Изглежда, че ситуацията около Хамзат се подобрява и той отново тренира. Наскоро чеченецът публикува видео в социалните мрежи, от които ясно личи, че е отново в играта, като на кадрите се вижда как тренира върху лапи и прави бой със сянка някъде в руските планини.

По време на проблемите му със здравето самият Дейна Уайт призна, че всеки път, когато боецът е близо до сблъсък в октагона, той получава физически проблеми и двубоите се провалят.

„Просто той не е в Америка, а ако беше можехме да осигурим лекари, които да го прегледат, да направят нещо. Но той не е и е трудно да контролираме тези процеси„, заяви Уайт след провалената битка с Уитъкър.

„Трудните времена създават силни мъже. Никога не е било лесно и никога не съм очаквал да бъде- Скоро ще покажа отново кой е кралят“, заяви уверено в типичен стил Чимаев при една от последните си активности в социалните мрежи.

На този етап завръщане за Чимаев изглежда възможно през октомври по време на UFC 308. Ако този път всичко е наред, феновете най-после ще успеят да видят моментната форма на боеца, който в началото на кариерата си в организацията бе значително по-консистентен, като дори успя да проведе два двубоя едва в рамките на десет дни.

тагове: