Начало ММА Сун Ядун спечели скучен мач срещу Крис Гутиерез

Сун Ядун спечели скучен мач срещу Крис Гутиерез

Сун Ядун спечели скучен мач срещу Крис Гутиерез
0

Сун Ядун нямаше никакви проблеми в мача си срещу Крис Гутиерез в предпоследната гала на UFC за годината, макар да имаше нужда от пълните пет рунда, за да се поздрави с успеха.

Мачът бе изключително скучен за наблюдаване, защото и двамата сякаш нямаха ясен план, с който да се надиграят.

Латиноамериканецът заложи почти изцяло на ритници през краката и в коленете, като през останалото време просто оцеляваше в клетката.

Китаецът от своя страна бе видимо, че е по-класен, както при боя в стойка, така и на земята, но също е трудно човек да остане впечатлен от класирания под №7 в ранкинга на категория „петел“.

Двамата също така си размениха по едно бъркане в очите, а в близо 15 минути от мача ги видяхме да се боричкат на земята.

Най-интересната част бе третата, когато Ядун успя да реализира нокдаун след една мощна тройна комбинация, но след това нещата пак си влязоха в обичайното русло.

Съдиите накрая заслужено вдигнаха ръката на Сун Ядун, защото Крис Гутиерез имаше една-единствена цел и тя бе да не бъде нокаутиран.

След края на мача китаецът отправи предизвикателство към Пьотр Ян. Бившият претендент за титлата навлезе в много лоша серия напоследък и евентуална загуба от Ядун би могла да го съкруши тотално и няма да е изненада, ако напусне UFC.