Начало ММА Топурия нахлу в „паунд-фор-паунд“ ранкинга на UFC и изрита Усман от там

Топурия нахлу в „паунд-фор-паунд“ ранкинга на UFC и изрита Усман от там

Топурия нахлу в „паунд-фор-паунд“ ранкинга на UFC и изрита Усман от там
0

Илия Топурия предизвика сериозни размествания в UFC класациите, като най-сериозно отражение даде в „паунд-фор-паунд“ класацията, където нахлу ударно с място в топ 5.

Испанецът с грузинки корени свали Александър Волкановски от трона в категория „перо“ и в същото време извади Камару Усман от класацията за най-пропорционално силните бойци в организацията.

„Волк“ на свой ред пропадна с 4 места надолу и вече е класиран под №7, а Алджамейн Стърлинг е на ръба от това също да изпадне след свличане с 3 позиции до №15.

Загубата на Хенри Сехудо от Мераб Двалишвили през миналия уикенд също предизвика размествания в ранкинга на категория „петел“. Мераб вече официално е под №1 при претендентите, а бившият шампион се озова на 6-то място, като така Кори Сандхаген, Пьотр Ян и Марлон Вера се преместиха с по една позиция напред без да им се налага да се бият.

Иън Мачадо Гари е още един от хората, които реализираха сериозен прогрес в ранкинга, но при бойците от полусредна категория. Той подскочи с 4 места нагоре до №6, избутвайки с по едно надолу Шон Брейди, Стивън Томпсън, Джоф Нийл и Висенте Луке.