Ивайло Иванов отпадна рано от турнира в София | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Други Ивайло Иванов отпадна рано от турнира в София
0

Ивайло Иванов отпадна рано от турнира в София

Ивайло Иванов отпадна рано от турнира в София
0

Най-голямата българска надежда за златен медал от „EUROPEAN OPEN CUP“ по джудо Ивайло Иванов (81 кг) отпадна след загуба с 1 юко от Рустам Алимли (Азербайджан). Въпреки подкрепата от трибуните и воденето в схватката с 3 на 1 шидо (предупреждение), в последните 8 секунди Ивайло допусна Алимли да го излъже и напусна турнира, който е олимпийска квалификация. Ивайло Иванов е първият ни джудист с квота за Игрите в Рио, но в последните два месеца не е имал официална среща и липсата на игрова подготовка си каза думата.

Загуби в първите си схватки на елиминации допуснаха Денислав Златанов и Николай Кисьов в категория до 81 кг и отпаднаха. Поражения допуснаха също Борис Георгиев и Алекс Василев при 90 кг още в квалификацията. Аут от надпреварата след загуби в първите си срещи са още Пламен Ценков до 100 кг и Денис Спасов в +100 кг.

При жените България има представителки само в категория 70 кг, където по-късно днес ще участват Габриела Гигова и Илина Стоянова. В събота България спечели един сребърен медал в кат. до 57 кг благодарение на Ивелина Илиева, която поради лекарска забрана не излезе във финалната среща. Турнирът продължава до 18.00 часа, когато ще станат известни всички шампиони от втория ден на надпреварата. Входът за зрители в зала „Фестивална“ е свободен.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.