Красен Кралев откри Европейската купа по джудо в София | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Други Красен Кралев откри Европейската купа по джудо в София
0

Красен Кралев откри Европейската купа по джудо в София

Красен Кралев откри Европейската купа по джудо в София
0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейската открита купа по джудо за мъже и жени, която се провежда в зала „Фестивална“. Състезанието е и олимпийска квалификация, като 100% от спечелените точки се изчисляват при разпределяне на квотите за Рио де Жанейро.

„За мен е чест да открия един от най-старите турнири в Европа, на който нашата прекрасна столица е домакин. Благодаря на Българската федерация по джудо за усилията, които положи за организацията на състезанието. Пожелавам на всички да са здрави и най-заслужилите да вземат квоти за Рио. Искрено се надявам, че след бронзовия медал на Георги Георгиев от Атина, след няколко месеца нашите джудисти отново ще ни зарадват с подобен успех“, каза министър Кралев.

Спортният директор на Европейския съюз по джудо Хворже Линди похвали домакините за организацията и благодари на Министерството на младежта и спорта за оказаната подкрепа. В Европейската открита купа за мъже и жени участват 385 състезатели от 52 държави. България е представена от 28 джудисти – 20 мъже и 8 жени.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.