Начало Други Федерацията по джудо раздаде годишните си награди
0

Федерацията по джудо раздаде годишните си награди

Федерацията по джудо раздаде годишните си награди
0

Годишните награди на Българската федерация по Джудо за отминалата 2015 година, бяха връчени на специална церемония , която се състоя на Богоявление в Пресклуб “България”. Президентът на федерацията Иван Василев награди най-добрите състезатели и треньори, след като през изминалите 12 месеца българските състезатели донесоха на страната ни по една световна и европейска титла, както и два сребърни и един бронзов медал от шампионатите на Стария континент.

При младежите , Денислав Иванов (55 кг) бе абсолютен №1 с две титли – световна и европейска, спечелени под ръководството на треньора Емил Дамянов. Той бе награден с плакет, а такива отличия получиха и останалите изявили се през годината джудисти – европейската вицешампионка за девойки Бетина Темелкова (52 кг) с треньор Ивайло Алипиев, бронзовият медалист от първенството на Европа за юниши Иван Стефанов (81 кг) с треньор Стоян Димитров, както и класиралата се пета в Европа Цветелина Цветанова (44 кг) с треньор Пламен Петров.

Осигурилият си олимпийска квота за Рио 2016 Ивайло Иванов (81 кг), който през миналата година спечели сребърен медал на европейското първенство за мъже, както и първото място в турнира от “Големия шлем” в Абу Даби също бе награден.

Янислав Герчев (60 кг) записа силни резултати в най-добрите международни турнири и има континентална квота, нареждайки се сред най-реалните ни надежди за олимпийското лято. Треньорът му Атанас Герчев също получи награда, а освен това заяви, че за тазгодишната си програма Янислав има предложения за учиастие в 11 турнира.

Европейският вицешампион Ивайло Иванов изрази недоумение от съкратения срок за олимпийска подготовка – от 2 на 1 години.

Ивелина Илиева (57 кг), която също е сред основните варианти на България за олимпийска квота, бе измъчвана от травма през цялата минала година и не успя да покаже на какво е способна наистина. Тя вече е възстановена от контузията и ще гони максимума във всички турнири, на които ще участва под ръководството на Свилен Скерлев.

За нормална олимпийска подготовка на най-високо ниво е необходим бюджет от около 100 000 лева на година, заяви Скерлев.

На 30 декември миналата година от федерацията по джудо са внесли проектобюджет от 1.3 милиона лева, но очакванията са, че ММС ще одобри два пъти по-малка сума, а разликата ще бъде допълнена от настоящия председател на централата.