Начало Граплинг и BJJ Крейг сложи 2 милиона на масата и обяви свой турнир в деня на финалите на ADCC

Крейг сложи 2 милиона на масата и обяви свой турнир в деня на финалите на ADCC

Крейг сложи 2 милиона на масата и обяви свой турнир в деня на финалите на ADCC
0

Едва ли някой би повярвал, че за най-известните граплери в света ще има дилема дали да се състезават на финалите на ADCC или да предпочетат друг турнир. Това обаче се оказа напълно реална ситуация, след като австралийската ноги звезда Крейг Джоунс обяви, че под ръководството му ще бъде проведен турнир с награден фонд от 2 милиона долара на същия ден, когато започват и финалните серии на ADCC – 16 август. Нещо повече – мястото за провеждане на събитието също ще бъде същото – Лас Вегас.

Наградният фонд на турнира, който носи името „Craig Jones Invitational“ е безпрецедентен по рода си в този спорт. На него ще има две категории – под и над 80 килограма, а всеки победител в съответната дивизия ще си тръгне с 1 милион долара.

Примамливата награда вече доведе и до първите мигранти от финалите на ADCC, които решиха да участват в турнира на Крейг – Андрю и Уилям Такет. Братята анонсираха решението си в социалните мрежи.

Малко по-късно стана ясно, че най-голямата звезда в женския граплинг Фион Дейвис също е решила да вземе участие в турнирния проект на Джоунс, за сметка на преследването на още една ADCC титла.

„Горда съм да подкрепя събитието, особено с оглед на това, че чрез него ще бъде направено дарение за хората в Газа, които бяха застигнати от тази трагедия. Това означава, че няма да взема участие във финалите на ADCC“, написа Фион в Instagram.

Тепърва се очаква информация около опонентката на Дейвис, но едно е сигурно – ходът на Крейг наруши баланса на най-авторитетния граплинг турнир в света само в рамките на няколко месеца. Дали отливът на известни имена от състезанието на Мо Джасим ще продължи и Крейг ще създаде истински прецедент в състезателния граплинг предстои да разберем идните месеци.