Начало Senshi Михаил Велчовски: Тренирам много усилено

Михаил Велчовски: Тренирам много усилено

Михаил Велчовски: Тренирам много усилено
0

Михаил Велчовски е четирикратен шампион по кикбокс на България, с много професионални победи и три участия на ринга на SENSHI, носител на наградата „Боен дух“ от май 2023 г. Велчовски има две победи от двубоите си на арената на SENSHI. На предстоящото издание SENSHI 21 той ще се изправи срещу опитния французин Джеймс Конде.

Ето какво заяви пред ТОПСПОРТ врачанинът относно предстоящата битка, началото на кариерата си в кикбокса и поставените цели. 

Здравей, Мишо, как върви подготовката ти за предстоящата битка?

– Подготовката ми върви на пълни обороти.Тази седмица за последно натискам до краен предел. Правя по-тежки спаринги, а другата седмица ще наблегна на възстановителните тренировки.

Да поговорим за бъдещия ти съперник, французина Джеймс Конде, какво е мнението ти за него?

– Ами, очертава се много тежък мач. Ще бъде здрава битка. Съперникът ми е много опитен, участвал е в GLORY, както и в други класни организации. Сериозен опонент, но се надявам всичко да мине по план.

Би ли разкрил на каква стратегия ще заложиш,смяташ да търсиш победа с нокаут, или такава със съдийско решение също те устройва?

– Изградили сме някаква стратегия, ще се опитаме да я приложим и се надяваме емоциите и адреналина да не повлияят много и да се представя на добро ниво.

– Фактът, че съперникът ти е значително по-висок от теб притеснява ли те?

– Не, аз съм играл само с по-високи съперници от мен и не мисля, че това ще е някакъв проблем.

– Да те върна съвсем в началото, какво предопредели избора на спорта, с който да се занимаваш?

– Винаги съм искал да тренирам кикбокс. Преди това бях борец 8,9 години. В спортното училище във Враца нямаше кикбокс и тайно ходих да тренирам този вид спорт. Запалих се много и започнах да се състезавам. Винаги съм имал мечти, които да преследвам и постигам.

А кое е постижението, с което се гордееш най-много до момента в своята кариера?

– С победата на MAXFIGHT срещу моя много добър приятел Христо Христов. Много класен боец, мачът беше тежък, продължи пет рунда. Това е победата, с която най-много се гордея.

Да поговорим малко и за загубите. Бързо ли успяваш да се възстановиш чисто психически след поражение, или ти трябва повече време?

– Загубите се най-добрият учител, защото никой не може да побеждава постоянно. Приемам го с високо вдигната глава, гледам да не ми влияят на психиката и влагам още повече усилия след това.

Коя е най-голямата цел, която си поставил пред себе си?

– Да продължавам да трупам победи, засега SENSHI е най-голямото стъпало в моята кариер. По-нататък, дай Боже, GLORY, One Championship, но засега няма да прибързвам и ще гледам да изкачвам внимателно всяко едно стъпало.

За финал, да отправиш едно послание към зрителите, които ще присъстват в Двореца на културата и спорта във Варна на 21 април, какво могат да очакват?

– Да се подготвят за здрав и много интригуващ сблъсък.