Начало Видео Предаването „BOEC.BG“ с гост Петър Драгоев (ВИДЕО)

Предаването „BOEC.BG“ с гост Петър Драгоев (ВИДЕО)

Предаването „BOEC.BG“ с гост Петър Драгоев (ВИДЕО)
0

Гост в студиото на „BOEC.BG“ на 1-ви септември бе един истински майстор в бойното изкуство, което практикува и преподава вече 20 години. Петър Драгоев ни разказа една поучителна история как не толкова воден от собственото си желание, колкото направляван е открил голямата страст в своя живот – Ушу или по-познато и като Кунг Фу изкуство.

Драгоев е абсолютен шампион по Тай чи на България, като през 2002-ра година печели първите места и в трите дисциплини на шампионата в град Стара Загора: форма, форма с късо оръжие и форма с дълго оръжие.

Основател е и главен инструктор на спортен клуб „Черен Дракон”. Започва да тренира китайски бойни изкуства, по специално – Тай Дзи Цюан (Тай Чи) през 1999 г. в школата „Зелен Дракон”, под ръководството на Красимир Димитров-Китаеца. През 2001 г. вече е инструктор в школата, а на следващата година става съосновател и главен инструктор в Център за бойни изкуства „Пътят” – Пловдив.

„Историята как започнах е малко интересна и дори смешна. Един мой приятел ме заведе в залата и това, което си спомням от първата тренировка е, че по никакъв начин не бях впечатлен. И дори накрая си мислех, че съм си загубил времето. Вероятно това е нормално за един тийнейджър. Знаете в тази възраст на един млад човек в главата му има какви ли не неща – къде хубави, къде лоши. Радостното е, че още на другия ден почувствах някаква необходимост да отида отново. И отидох… и така до ден-днеш“, разказва Драгоев, който сега е член на Управителния съвет на Българска Ушу федерация и нейн вицепрезидент.

Цялата история може да проследите във видеото: