Начало Други Пловдив приема националното първенство по Кунг Фу и Уин Чун

Пловдив приема националното първенство по Кунг Фу и Уин Чун

Пловдив приема националното първенство по Кунг Фу и Уин Чун
0

На 30-ти и 31-ви март град Пловдив ще бъде домакин на Републиканското първенство по Кунг Фу и Уин Чун. Организатори на шампионата са Българска федерация по Ушу и спортен клуб „Ушу Пловдив“.

Шампионатът ще приеме близо 100 спортисти от цялата страна, които ще представят 11 клуба в надпреварата за златните медали в най-популярните стилове на УШУ. Зрителите в зала „Сила“ ще се насладят на майсторски изпълнение в Таолу (форма) и Туй Шоу (Бутащи ръце) в двата дни на шампионата. Състезателната програма в първият ден започва в 12:30 ч. с формите от Тайдзицюан (Тай Чи), където феновете на китайските бойни изкуства ще видят на полето актуалния световен шампион по Тай Чи Петър Драгоев, който ще е в конкуренцията на други утвърдени имена в този спорт в България като Теодор Недев и Тихомир Тодоров. Оспорвано ще бъде и в дисциплините Синицюан, Чанцюан и Шаолинцюан. В 18 часа официално ще бъде открит шампионата с кратка церемония последвана от демонстрации по Ушу.

Всички, които отделят от времето си в неделния ден, за да посетят състезанието ще се насладят на изпълнения с дисциплините Туй Шоу (Бутащи ръце) и Уин Чун, където основни фаворити за призовите места ще са възпитаниците на клуба домакин с инструктор Станислав Багалев. Началото на схватките е 9 часа.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.