Начало Без категория Силен интерес към Европейската седмица на спорта в Ямбол (СНИМКИ)

Силен интерес към Европейската седмица на спорта в Ямбол (СНИМКИ)

Силен интерес към Европейската седмица на спорта в Ямбол (СНИМКИ)
0

Състезатели от десетки спортни клубове от Ямбол и любители демонстрираха уменията си в Европейската седмица на спорта #BeActive. Събитието е част от инициативата #BeActive Tour, чиято цел е да се ангажира интересът на децата към спорта, като на място им се предостави възможност да наблюдават и участват в спортни игри.

“Тази седмица е специална и в края ѝ ние трябва да продължим с темпото, което сега ще изградим, защото спортът е нещо изключително важно. Той ни учи да не се отказваме пред трудностите в живота и да сме постоянни”, бе категоричен министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.

В събитието се включиха и световната шампионка и олимпийска медалистка по борба Станка Златева, световният шампион по планинско бягане за ветерани Шабан Мустафа и акробатите Енчо Керязов, Маргарита Моллова, Димитър Плочев.

Министър Илиев посети спортните площадки, разположени в градския парк в Ямбол и взе участие в спортните активности. Той окуражи стотиците спортуващи деца и поздрави техните треньори за усилията, които полагат.

#BeActive Tour продължава в Несебър.