Начало ММА Джамахал Хил фаворизира Жири Прохазка срещу Алекс Перейра

Джамахал Хил фаворизира Жири Прохазка срещу Алекс Перейра

Джамахал Хил фаворизира Жири Прохазка срещу Алекс Перейра
0

Жири Прохазка и Алекс Перейра предстои да си оспорват титлата в полутежка категория, след като Джамахал Хил трябваше да я оваканти поради контузия. Той междувременно фаворизира поляка в този сблъсък и даде своите аргументи.

Този мач е изравнен и съм напълно честен с вас. Битката може да отиде във всяка посока. Жири се бие диво и отпуснато, но Алекс няма да се подведе. Няма да се хване на триковете му, защото винаги има специфична цел и си я преследва с удари. В това отношение Алекс е по-добър от Жири, но физически разликата е в другата посока. Жири е по-мощен боец. Мисля, че той има и повече MMA опит. Ако съумее да го използва и да включи нестандартния си подход, вместо да търси размени, с повече миксиране от бойни техники, клинчове, удари от близко разстояние, събаряния и такива неща ще има повече шансове. Целта му трябва да е да превърне срещата в типичен сблъсък по смесени бойни изкуства“, каза Хил пред Believe You Me.

Двубоят между Жири Прохазка и Алекс Перейра е планиран за UFC 295 на 11 ноември, като подглавно събитие на галата в „Медисън Скуеър Гардън“ в чест на Джон Джоунс и Стипе Миочич.