Начало Бокс Станимира Петрова и Светлана Каменова на финал на „Странджа“
0

Станимира Петрова и Светлана Каменова на финал на „Странджа“

Станимира Петрова и Светлана Каменова на финал на „Странджа“
0

Два мача и две победи. Така започна българското участие на полуфиналите в 73-ото издание на Купа „Странджа“ днес. Станимира Петрова и Светлана Каменова ще боксират за златни медали, след като се класираха за финалите на своите категории на турнира. Тази година той е със „златен“ статут към Диамантената лига на Международната федерация ИБА и е с награден фонд от 200 хиляди долара.

Световната и трикратна европейска шампионка Станимира Петрова (54 кг) спечели в здрава битка срещу представителката на Русия Наталия Самохина. Българката се поздрави с успех с 3:2 съдийски гласа, а мачът премина на един дъх. Двете си размениха по един рунд, като Станимира започна вихрено, но рускинята отговори подобаващо. Всичко опря до представянето им в третата част, където Петрова показа повече майсторство и акуратност, за да вземе победата. За златото в събота следобед тя ще се изправи срещу Дина Жоламан (Казахстан).

С много опит, хладнокръвие и класа Светлана Каменова (57 кг) си проправи безапелационен път към финала. Тя преодоля без никакви затруднения финландката Вилма Витанен, като постигна категорична победа с 5:0 съдийски гласа. В неделя Каменова ще има доста сериозно препятствие по пътя към върха в категорията. Тя ще трябва да преодолее много класната рускиня Дария Абрамова.

Във вечерната сесия предстои да видим още цели 10 мача с българско участие. На ринга ще се качат Даниел Асенов (54), Ясен Радев (54), Хавиер Ибаниес (57), Радослав Росенов (60), Уилиам Чолов (75), Рами Киуан (75), Кристиян Николов (80), Кристиян Димитров (86), Радослав Панталеев (92) и Йордан Ернандес (+92). Мачовете се излъчват пряко по b1b.box.