Начало Бокс Кличко намекна отново за завръщане в професионалния бокс

Кличко намекна отново за завръщане в професионалния бокс

Кличко намекна отново за завръщане в професионалния бокс
0

Владимир Кличко очевидно все още има някаква амбиция в професионалния бокс. Той доминираше в тежка категория в периода 2004-2015 година.

По-малкият от двамата украински братя и легенди в бокса, заяви в интервю за германския вестник „Билд“, че не е изключил напълно завръщането си в бокса.

„Доктор Стоманен чук“ в момента се опитва да защити родината си Украйна срещу продължаващата руска инвазия.

„Не искам да обещавам нищо голямо тук, но ако съм в добра форма и преди всичко, че войната в Украйна скоро приключи и че нашите граници съществуват без никакво нашествие от Русия, тогава в крайна сметка кой знае“, намекна Владимир Кличко.

„Ако съм в добра форма, кой знае? Може би ще мечтая да счупя рекорда на Джордж Форман. Това ме мотивира да ставам всеки ден и да спортувам. Всеки има своя собствена мотивация“, коментира още той.

Кличко очевидно е заинтригуван от възможността да влезе в книгите с рекорди, ако успее да претендира за титла на сегашната си възраст от 46 години. Джордж Форман държи рекорда за най-възрастен шампион в тежка категория, който някога се е боксирал за титла при най-тежките, след като направи това на 45-годишна възраст с нокаут с един удар над Майкъл Мурър през 1994 г., за да спечели титлите на WBA и IBF в тежка категория.

Междувременно Владимир Кличко поздрави и Тайсън Фюри за поредната защита на световната му титла на WBC срещу задължителния претендент Дилиън Уайт в събота вечер на стадион „Уембли“ в Лондон пред рекордната публика за 21-и век в бокса – 94 000 души. Двубоят приключи в шестия рунд след десен ъперкът за „Циганския крал“.

„Спортът е част от живота ми. Радвам се, че Тайсън Фюри спечели“, заяви Владимир.

Припомняме, че той и Фюри имат история помежду си. Те се изправиха един срещу друг в обединителен двубой в тежка категория през ноември 2015 г. в Дюселдорф. Фюри спечели с единодушно решение и отне титлите на WBA Super, WBO, IBF и IBO на украинеца.

След това Фюри беше задължен да участва в реванш с Кличко, но този двубой така и не се осъществи, след като Фюри отложи участието си няколко пъти, като първия път се позова на контузия на глезена, а втория път твърди, че е „медицински негоден“. Вместо това Кличко се срещна на ринга с Антъни Джошуа през април 2019 г., като загуби с технически нокаут в 11-ия рунд. По-късно същата година Кличко реши да се пенсионира.

Дали ще видим най-сетне този чакан реванш между Фюри и Кличко, предстои да разберем!

Като част от усилията си да набере глобална подкрепа за Украйна, украинската боксова легенда заяви наскоро, че никой руски боксьор не трябва да има право да участва в двубой за титла! Това е и по адрес на предстоящия на 7 май двубой за пояса в лека тежка категория между руския боксьор Дмитрий Бивол и мексиканската легенда – Канело Алварес.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".